Fan-tea-sy

F    an-tea-sy is een project die mijn passie voor storytelling en illustratie bij elkaar brengt.
Het is een posterproject uitgevoerd als een drieluik. Het idee achter de posters is dat dit theeplanten zijn in een fantasiewereld. Het leent elementen van storytelling,worldbuilding en botanische illustraties. De planten zijn geheel verzonnen maar moeten wel gegrond zijn in realiteit.
Elke plant heeft een klein stukje storytelling waarin wordt beschreven waar de plant groeit en welk onderdeel wordt gebruikt voor de thee. Daarnaast wordt de thee smaak en kleur beschreven en wordt er een stukje verteld over de wereld waar deze planten in voorkomen.

 
Persoonlijke visie:

Ik ben zelf een fanatieke worldbuilder. Momenteel ben ik bezig aan een eigen wereld en aan het verhaal dat zich daarin afspeelt. Ik wil de wereld zo beleefbaar mogelijk maken. Daar kunnen kleine details als theeplanten meehelpen. Ik ben een beginnende schrijver die zich vastbijt in kleine details om de wereld zo kleur te geven.

Goudlok:

De Goudlok is een struik die altijd een geel haast goude kleur draagt. Het groeit in de hooglanden. De bloemen worden gebruikt voor de thee. De besjes  worden vaak als een bittere traktatie gegeten. Goudlok tee heeft een bloemige en lichte smaak. Het is een heldere bijna kleurloze drank waarvan gezegd wordt dat het kan helpen tegen rugpijn.

Knoopkruiper:

Alleen de wortel van de knoopkruiper is eetbaar. De thee is daarom ook gemaakt van de wortel. Het is een donkere drank. Het heeft een scherpe, frisse, haast kruidige smaak. Een smaak die lang in je mond blijft hangen. Men kauwt vaak op deze gedroogde wortel om hun adem fris te laten ruiken.
Knoopkruipers groeien vooral in het moerasgebied dat een natuurlijke grens vormt tussen twee landen.

Vorsteneik:

De thee wordt gemaakt van de eik zijn barst. De toegevoegde kruiden maken deze thee drinkbaar. Vorsteneik thee is erg bitter en erg donker. Het wordt als een mijnwerkers drank gezien omdat de balken in de mijnschachten vaak gemaakt zijn van vorsteneikhout. Waardoor deze boom vaak te vinden is in of rondom de mijnwerkersdorpen.
Er is een gezegde dat luid: “van de barst gedronken hebben” wat betekend dat je arm bent.